Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-05@05:14:11 GMT

ناسا از ربات‌ کاوشگر موجودات فضایی رونمایی کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۸۷۳۲

ناسا از ربات‌ کاوشگر موجودات فضایی رونمایی کرد

ایتنا - هر یک از این ربات‌ها به سیستم محرکه و رایانه داخلی مجهز می‌شوند.
سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا طرح مفهومی «حس کردن با ریزشناگرهای مستقل (SWIM)» را برای کاوش سیاره‌ها و اجرام آسمانی نامساعد برای زیست بشر، مانند اروپا، قمر مشتری، یا انسلادوس، قمر زحل، را ایجاد کرده است.  

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ربات‌ها داخل یک کاوشگر ذوب‌کننده یخ جاسازی می‌شوند که درون پوسته یخی سیارات که چندین کیلومتری ضخامت دارند فرو می‌رود، سپس دستگاهی آن‌ها را زیر آب رها می‌کند تا اندازه‌گیری‌هایی را که پیش‌تر برای رسیدن به اقیانوس‌ها غیرممکن بود، انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برنامه «مفاهیم پیشرفته نوآورانه» ناسا به ایتان شالر، مهندس مکانیک رباتیک آزمایشگاه پیشرانه جت این سازمان، بودجه‌ای ۶۰۰ هزار دلاری برای مطالعه امکان‌سنجی و گزینه‌های طراحی اعطا کرد، به این امید که ظرف دو سال آینده با چاپ سه‌بعدی نمونه اولیه را بسازد.

شالر گفت:«ربات‌های کوچک‌سازی‌شده را کجا می‌توانیم ببریم و از آن‌ها در روش‌های جالب جدیدی برای کاوش در منظومه شمسی‌مان استفاده کنیم؟»

«با انبوهی از ربات‌های شناگر کوچک، می‌توانیم حجم بسیار بیشتری از آب اقیانوس را کاوش کنیم و با داشتن چندین ربات که داده‌های همان منطقه را جمع‌آوری می‌کنند، اندازه‌گیری‌هایمان را بهینه کنیم.»   

بنا بر اعلام ناسا، این طرح نوآورانه احتمال کشف شواهدی از حیات را افزایش می‌دهد و درعین‌ حال، احتمال سکونت‌پذیری سیارات دور را نیز بررسی می‌کند.
 
هر ربات به سیستم محرکه، رایانه داخلی و سیستم ارتباطی فراصوت مجهز خواهد بود. حسگرهای میزبان به آن‌ها امکان اندازه‌گیری دما، شوری، اسیدیته، فشار و نشانگرهای زیستی را می‌دهند.

مفهوم سوییم هنوز بخشی از ماموریت‌های ناسا نیست، اما این ربات‌ها احتمالا بخشی از محموله ماموریت «اروپا کلیپر» در سال ۲۰۲۴ خواهند بود. این ماموریت در سال ۲۰۳۰ به قمر جویان (Jovian) می‌رسد و آن‌جا جمع‌آوری اطلاعات علمی دقیق را آغاز خواهد کرد.

ساموئل هاول، دانشمند گروه سوییم در ناسا، گفت: «اگر بعد از آن همه سال که ورود به اقیانوس وقت برد، در جای اشتباهی از پوسته یخی عبور کنید چه؟»

«اگر نشانه‌هایی از حیات آن‌جا باشد، اما جایی که شما وارد اقیانوس شدید نباشد چه؟ با همراه بردن این گروه ربات‌ها می‌توانیم به آن‌جا هم نگاه کنیم تا محیط خود را بسیار بیشتر از آنچه یک کرایوبات (ربات کاوشگر یخ) امکان می‌دهد، کاوش کنیم.»   

منبع: ايتنا

کلیدواژه: ناسا ربات کاوشگر فضا ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی

مرتضی عباس‌زاده، سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون برنامه‌های مرکز رباتیک این مرکز گفت: مرکز تحقیقات رباتیک از دو سال قبل به انجام فعالیت‌های ویژه‌ای از جمله طراحی و ارائه وسایل هدایت شونده خودران پرداخته است و هم اکنون با یک تیم ۲۰ نفره از سرای نوآوری، مرکز رشد و مرکز تحقیقات در حال فعالیت و پیش بردن پروژه‌های مختلف در این زمینه است. وسایل نقلیه خودکار دارای چرخ‌های مخصوصی که ما بزرگترین چالش ما تهیه آن‌ها بود که خداروشکر توانستیم با تولید آن خودکفا شویم و نمونه ایرانی این چرخ را طراحی و پیاده کنیم.

وی در ادامه افزود: طی جلساتی که با وزارت دفاع برگزار کردیم قرار شد یکسری ربات هوشمند در جهت تأمین نیاز‌های آنها طراحی و تولید شود؛ زیرا با توجه به حساسیت این حوزه لازم است برخی وسایل در محیط‌های خاصی جا‌به‌جا شوند که ممکن است برای انسان خطر آفرین باشد و این موضوع می‌تواند موفقیت‌های بزرگی در بحث دفاع به‌دست آورد.

سورتینگ و انبارگردانی با ربات‌های هوشمند 

عباس زاده در ادامه گفت: از سوی دیگر با توجه به افزایش خرید‌های اینترنتی و دریافت بسته‌های پستی از سوی مردم نیاز به فناوری و استفاده ربات‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. از این رو طی صحبت‌ها و تعاملاتی که با شرکت ملی پست انجام شد، قرار است ربات‌هایی برای استفاده در سورتینگ و انبارگردانی هوشمند طراحی و تولید شود و با قابلیت‌های لازم شرکت پست، با ابعاد کاربردی در اختیار آنها قرار بگیرد. این ربات‌ها می‌توانند به صورت ۷-۲۴ و محیط تاریک کار کنند که این موضوع باعث سرعت در خدمات رسانی و صرفه جویی در انرژی می‌شود.

سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر پروژه‌های در دست این تیم گفت: موضوع بهداشت در کارخانه‌های داروسازی بسیار حائز اهمیت است و بهتر است جا‌به‌جایی و حمل دارو بدون دخالت انسان صورت بگیرد از این رو شرکت‌های داروسازی هم تمایل زیادی به مکانیزه کردن این خدمات دارند هرچند که این اتفاق پیش‌تر در کشور‌های نظیر آلمان، ژاپن، آمریکا رخ داده و با این رویکرد ما نیز به این سمت حرکت می‌کنیم که بتوانیم ربات‌های داخلی و برای این کار ارائه کنیم.

تفاوت ربات با دستگاه چیست؟

وی در ادامه با اشاره به تفاوت‌های دستگاه با ربات افزود: هرچقدر یک دستگاه به سمت هوش مصنوعی پیش برود ربات‌تر می‌شود به این معنی که می‌تواند رفتار‌ها و عکس العمل‌های مختلفی داشته باشد، هرچه هوش مصنوعی را کم کنیم به سمت دستگاه بودن پیش می‌ورد، پس وقتی صحبت از ربات هوشمند می‌کنیم نرم افزار‌های هوشمند و هوش مصنوعی مربوط به یک صنعت خاص در نظر می‌گیریم. هدف ما این است که برای صنایع ربات طراحی و تولید کنیم نه صرفاً دستگاه که به این هدف رسیدیم و خوشبختانه صنایع این موضوع را پذیرفتند و قبول کردند که محصولات ایرانی می‌توانند درحوزه وارد شوند و حرفی برای گفتن دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • امام جمعه اردبیل به سفیر اسرائیل در آذربایجان /ظاهرا آذری‌ها را موجودات نادانی فرض کرده که می‌تواند دروغ هایش را به ما بفروشد
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • طراحی نیمکت مواج برای اتاق‌های انتظار (فیلم)